Az NTP-MTTD-17-0221 számú pályázat

NTP-MTTD-17-0221

„Értsd meg, építsd meg!”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Program nyílt pályázatot hirdetett természettudományos tehetséggondozó programok támogatására. A Tehetségeket Segítő Egyesület „Értsd meg, építsd meg!” című sikeres pályázata keretében 60 órás tanórán kívüli, tehetséggondozó programot valósított meg az Arany János Tagiskolában, melyben 14 tanuló vett részt az 7. és 8. évfolyamból.

A foglalkozásokat Sztrémi Zsolt és Baloghné Ivády Éva vezették.

A különböző fizikai jelenségek elmélete mellett a tanulók elkészítették a kísérlethez szükséges eszközöket is. A fizikai kísérleteket ezekkel a saját maguk által készített eszközökkel végezték. Ezen felül a tanulók megismerkedtek egy új eszközzel is, az EV3 Lego robottal és a robotika alapjaival, a robotok programozásával. A pályázatból 3 robot beszerzésére volt lehetőség. Az elkészült munkákból a program végén a szülők, tanulók és a pedagógusok számára kiállítást rendeztünk, a robotokkal bemutatót tartottunk.

A kikapcsolódást, feltöltődést a 3 napos tábori program biztosította Egerben. A városnézésen túl szerepelt a programban színházlátogatás, a Varázstorony és a Város a város alatt kiállítás megtekintése.

A pályázat lehetőséget biztosított a foglalkozásokhoz szükséges anyagok beszerzéséhez, valamint korszerű technikai eszközök vásárlásához, ezzel lehetővé tette a hatékony fejlesztést.
A tanulók és a szülők is nagyon örültek ennek a sokoldalú fejlesztési lehetőségnek, amit a Nemzeti Tehetség Program segítségével tudtunk megvalósítani.