NTP-MTTD-18-0094 számú pályázat

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Program Tehetségeket Segítő Egyesület Salgótarján

NTP-MTTD-18-0094
„Játszva robotoljunk!”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Tehetség Program nyílt pályázatot hirdetett természettudományos tehetséggondozó programok támogatására.

A sikeres pályázatnak köszönhetően folytatni tudtuk a robotika programunk népszerűsítését ebben a tanévben is a Salgótarjáni Általános Iskola Arany János Tagiskolájában.

A „Játszva robotoljunk!” programunk keretében 30 órában a tanulók megismerkedtek az EV3 Lego robottal, a robotika alapjaival és a robotok programozásával. 30 órában logikus gondolkodás fejlesztését valósítottuk meg táblajátékok segítségével. A robotika foglalkozásokat Baloghné Ivády Éva, a táblajátékok megismerését Fehér Lászlóné vezette.

A kikapcsolódást, feltöltődést 3 napos tábori program biztosította Egerben. A városnézésen túl szerepelt a programban várlátogatás, a Varázstorony és a Város a város alatt kiállítás megtekintése.

A pályázatból finanszíroztuk a tábori programokat és a tanulók teljes ellátását, utaztatását. Sor került a meglévő eszközeink bővítésére is. A 3 robotunk mellé egy újabbat vásároltunk, illetve a táblajátékainkat is bővítettük.

A program végén a szülőknek, tanulóknak és a pedagógusoknak bemutatót tartottunk a robotokra írt programokból, illetve a táblajátékok hasznlatából.

A tanulók és a szülők is nagyon örültek ennek a sokoldalú fejlesztési lehetőségnek, amit a Nemzeti Tehetség Program segítségével tudtunk megvalósítani.

Baloghné Ivády Éva tehetségfejlesztő tanár